Deze site verwerkt anonieme gegevens over jouw bezoek op deze site. Bij het bezoek van deze site gaat u akkoord met het verwerken van deze gegevens volgens ons privacy statement.
Meer informatie over privacy op deze site.

Ok
Boek 1 cover

BrainVirus Saga

BrainVirus.A

Steeds meer mensen sterven aan een moordende computervirus. Computerprogrammeur Robert en zijn team proberen het BrainVirus.A onschadelijk te maken. Wie zijn de makers en wat willen ze? Kan Robert zijn eigen overheid wel vertrouwen? Hij weet op een gegeven moment niet meer wie vriend is en wie zijn vijand. BrainVirus.A is een spannend boek met een Big Brother-scenario dat voor velen ondenkbaar lijkt. Maar is het echt ondenkbaar in de toekomst?

T.G.A. Proost (1989) geniete van een opleiding Multi Media Operator. Dit boek ligt dan ook dicht bij zijn eigen persoonlijkheid. Eerder schreef hij het e-book Slaapvloek, een verhaal over Brent wiens beste vriend in coma ligt na lang worstelen met zijn geaardheid, en een zelfmoordpoging die daar op volgde.

Vraag & Antwoord

Wat is de titel van het boek?

De titel van het boek is BrainVirus.A.

Is het boek dan in het Engels?

Nee, het boek is in het Nederlands. De titel slaagt op een belangrijk aspect van het verhaal.

Uit hoeveel delen zal de BrainVirus Saga bestaan?

Niets is zeker tot het zover is, maar de plannen zijn om een driedelig verhaal te maken.

Onder welk genre valt de BrainVirus Saga?

Ik denk dat je het best kan plaatsten onder Dystophische Science Fiction of Young Adult.

Wanneer zal het in de boekhandel verschijnen?

Dat is nog niet zeker. Dit hangt af van de uitgever.

Wie is jouw uitgever?

Op dit moment ben ik nog op zoek naar een uitgever. Ik breng jullie op de hoogte van zodra dit veranderd. Dit zal via Twitter of Facebook gebeuren.

Was je oorspronkelijk niet van plan het boek in 2017 uit te brengen?

Dat klopt. Ik wou oorspronkelijk het boek onder eigenbeheer uitgeven. Maar plannen zijn veranderd. Ik ga op zoek naar één van de herkende uitgeverijen. Hierdoor kan ik niet meer garanderen dat het boek in 2017 uit zal komen. Maar niet getreurd. Ik denk dat dit de betere keuze is.

Komt het net als Slaapvloek enkel in e-book uit?

In het geval dat ik een uitgever vind, zal die bepalen in welke vormen het boek beschikbaar komt. De meeste uitgevers geven zowel e-books als papieren boeken uit.

Waarom die shift naar een ander genre dan Slaapvloek?

Science Fiction en Fantasy zijn altijd al de genres geweest waarin ik het meeste schreef. Slaapvloek was eigenlijk het buitenbeentje. Het is louter toeval dat net Slaapvloek het eerste boek werd dat ik publiceerde.

Zijn er nog leuke weetjes over BrainVirus.A?

Ik schreef BrainVirus.A voornamelijk op mijn iPad. Het is misschien gek om een tablet te gebruiken voor het schrijven van manuscripten, maar het bleek het enige apparaat dat ik altijd bij me had en tegelijkertijd geschikt was. Ook geeft de iPad me een focus die een computer me niet te bieden heeft, al moet ik toegeven dat de iPad niet alles kan wat ik nodig heb om een manuscript uitgever-klaar te maken.

Waarom begon je met schrijven?

Ik heb altijd veel te veel fantasie gehad. Schrijven geeft me de mogelijkheid daar iets mee te doen. Het geeft me iets om naar uit te kijken. De weg naar publicatie is een spannende en leerrijke weg.

Hoe kwam je op het idee van BrainVirus.A?

Ik denk dat het vele nieuws over overheden die massa surveillance willen toepassen en het Snowden geval er veel toe bijgedragen heeft. Verder bevat het nog vele persoonlijke aspecten.

Ik wil ook schrijven, wat zijn jouw tips?

Gewoon doen. Ik heb er lang van gedroomd om te schrijven. Maar als je geen actie onderneemt kom je nergens. Het moment dat ik mezelf ben beginnen serieus nemen, is het moment waar ik pas echt op gang kwam. Nu voelt schrijven als een tweede natuur.

Heb je nog plannen voor andere verhalen na de BrainVirus Saga?

Daar wil ik je helaas nog niets over vertellen. Maar laten we eerst de BrainVirus Saga afwerken, dat is al een hele boterham.

Ik heb nog vragen voor je Q&A, waar kan ik ze stellen?

Vul ze alsjeblieft in op mijn contactformulier. Ik zou graag van je horen. Ik kan wel niet op elke vraag persoonlijk antwoorden. Indien het een interessante vraag is, zal ze op deze pagina verschijnen.

Boeken gepubliceerd:


Slaapvloek cover

© 2011 - 2019 T.G.A. Proost

Contact Privacy Statement